Eşti aici

Fetească albă

Feteasca albă este unul dintre cele mai valoroase soiuri românești pentru vinuri superioare, perfect adaptat pentru condițiile de climă și sol din țara noastră. Are o putere ridicată de acumulare a zaharurilor, putând rivaliza cu cele mai renumite soiuri din lume. Fiind un soi puțin pretențios față de lumină, este un soi conducător în multe podgorii din jumătatea nordică a țării.

Din Feteasca albă, în funcție de caracteristicile anului, se pot obține vinuri superioare seci, demiseci și dulci-licoroase. În cupaj (amestec) cu mustul altor soiuri imprimă vinurilor obținute o nuanță fină, armonizând gustul și buchetul.

Dezmuguritul are loc începând cu mijlocul lui aprilie, iar înfloritul se desfășoară în cursul lunii mai. Pârga strugurilor începe la sfârșitul lui iulie. Coacerea se încheie în cursul lunii septembrie, iar în anii cu veri mai ploiase poate întârzia până la începutul lunii octombrie.

Strugurii sunt de mărime mică și mijlocie, cu boabe dese, neomogene. Bobul este sferic, verde-rumenit, cu pieliță groasă și brumată. Miezul este zemos, plăcut, dar nearomat.

Feteasca albă dă producții mijlocii, ce pot varia între 3 kg și 5 kg pe butuc.

Sistemul de tăiere adecvat acestui soi este cel mixt, cu coarde lungi, de 16-20 ochi. Tăierile scurte sunt contraindicate acestui soi.

Butașii se livrează cu rădăcini ambalate superficial, pentru protejarea pe durata transportului.

Vezi opțiunile de cumpărare

Opțiuni de cumpărare

Fetească albă

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Distanța de plantare: 
1,5m x 1,2m
Sezon fructe:
Toamnă
Utilizare: 

Un soi pentru vinuri alte superioare, perfect adaptat pentru condițiile climatice și pedologice din țara noastră.

Pretabilitate: 
pentru vinuri superioare

Nu necesită polenizatori.