Eşti aici

Idared

Pom de vigoare mijlocie, cu fructe sferic turtite, destul de asimetrice. Pieliţa subţire, galbenă ca paiul este acoperită aproape în întregime, la maturitate, cu roşu zmeuriu, viu, cu dungi late roşii-intens.

Pulpa este albă, consistentă, foarte fină, suculentă, acidulat-dulce, cu aromă intensă, de calitate foarte bună pentru masă. Conținutul mai scăzut în zaharuri recomandă acest soi pentru dieta diabeticilor.

Maturitatea de recoltare este atinsă în luna octombrie. Fructele se păstrează şi se consumă din noiembrie până în aprilie-mai.

Despre Idared pomicultorii spun că „Fie anul cât de greu, Idared nu te lasă”, referindu-se la capacitatea sa remarcabilă de producţie, chiar şi în anii cu condiţii mai puţin favorabile.

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Idared (vargă)

Pomii se livrează cu rădăcină liberă, sub formă de vargă. Varga permite stabilirea înălțimii trunchiului viitorului pom, prin scurtarea acesteia, după plantare, la înălțimea dorită. Din faza de vargă se începe formarea palmetelor (coroanelor aplatizate).

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Idared (coroană preformată)

Pomii se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii vor intra mai repede pe rod, chiar și din primul an de la plantare, sigur din al doilea.

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-336
Forma de prezentare:
Rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x4 m sau 4x3,5 m
Sezon fructe:
Iarnă
Interval de recoltare: 
10 Octombrie - 31 Octombrie
Utilizare: 

Deoarece este mai puţin dulce, Idared este preferatul persoanelor cărora le plac merele mai acrişoare, fiind şi soiul recomandat pentru diabetici. Aciditatea mai ridicată îl recomandă şi ca digestiv, după mesele grele de iarnă.

Polenizatori recomandați: