Eşti aici

Totul despre diagnosticarea și combaterea bolilor și dăunătorilor la pomi și vița de vie

29 August 2016
Publicat în Pomi fructiferi

În aproape 2 ani de muncă susținută, paradisverde.ro și zdravan.ro au pus la punct cel mai sofisticat mecanism de diagnosticare a bolilor și dăunătorilor, plus lucrările și tratamentele necesare la pomii fructiferi și vița de vie, de pe internetul românesc. 

Aici veți găsi descrise bolile și dăunătorii care pot crea probleme în anumite fenofaze (etape din cursul unui an vegetativ), dar și toate produsele fitosanitare omologate pentru intervenție (cu descriere detaliată, toxicitate, riscuri etc), actualizate la zi.

Imaginea de ansamblu

Mecanismul de diagnosticare și tratare a bolilor la pomi și vița de vie este punctul nodal care reunește informații existente pe paradisverde.ro de mai multe tipuri (descriere boli, dăunători, produse fitosanitare, substanțe active).

Acesta ajută, pe de o parte, la diagnosticarea unei boli, iar pe de alta la aplicarea tratamentelor fitosanitare, corect și eficient, utilizând produse omologate de Ministerul Agriculturii.

Pagina de pornire

Pentru fiecare specie pomicolă există o pagină care segmentează ciclul vegetativ anual într-un număr de fenofaze, relevante pentru tratamente și alte lucrări.

Atât pentru diagnostic, cât și pentru stabilirea tratamentului adecvat, trebuie să deschideți fenofaza corespunzătoare speciei din care fac parte pomii dumneavoastră.

Clic pentru paginile cu fenofazele la:

Măr / Păr / Cireș / Prun / Cais / Piersic / Vița de vie

Pagina de fenofază

În pagina de fenofază găsiți enumerarea bolilor și dăunătorilor care pot crea probleme în respectiva etapă vegetativă, precum și toate tratamentele omologate pentru prevenire / tratare, după caz.

Pe lângă indicațiile pe care le puteți găsi după zona cu boli, dăunători și tratamente, dacă dați clic pe boli sau dăunători, ori numele produselor fitosanitare veți deschide articole detaliate. Aceste articole lămuresc aspecte legate de biologia bolilor/dăunătorilor sau amănunte importante cu privire la compoziția și acțiunea produselor fitosanitare.

Avantaje

  1. O viziune de ansamblu și o înțelegere mai cuprinzătoare a problematicii întreținerii pomilor fructiferi și a viței de vie. (Dacă găsiți ceva mai clar și mai cuprinzător, să ne anunțați și pe noi!) 
  2. Posibilitatea de diagnosticare a bolilor pomilor fructiferi și a viței de vie, ceea ce conduce la stabilirea unor măsuri de intervenție corecte.
  3. Descrierea produselor fitosanitare oferă ocazia stabilirii produselor ce urmează a fi utilizate la tratamente în mod conștient și responsabil.

Ce urmează

Ne străduim ca până la sfârșitul primăverii 2017 acest sistem să fie dus și mai departe. Mai exact, ne propunem să introducem alerte și notificări în „timp real”, pentru lucrările și tratamentele necesare la un anumit moment al ciclului vegetativ. Astfel, nu veți mai avea grija tratamentelor și lucrărilor, urmând să fiți notificat exact la momentul potrivit, exact pentru pomii din livada proprie.

Mecanismul de alertare va fi disponibil, în ansamblul său, exclusiv clienților Zdravăn.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular